Om oss

© Mette-Elisabeth Sommerud

 

Jeg er fisker og jeg trives blant fiskere. Det har jeg gjort siden jeg var 17 år. Når jeg står opp om morgenen på Konglungen og ser reketråleren Trygg ligge duvende i bøya, blir jeg glad til sinns. Når jeg fra tid til annen står på dekket til MS Trygg og selger reker og fersk fisk, føler jeg meg priviligert.

Da kan jeg stå og reflektere over mitt fredelige "fiskerliv" og se for meg andre "liv", for eksempel det hektiske finansmiljøet, som jeg har vært en del av i de nærmere 30 årene jeg har bygget, drevet og utviklet virksomheter.

Høsten 1982 kjøpte jeg min første fiskebåt, og etablerte året etter selskapet Karina Fisheries Inc. i Seattle på vestkysten av USA. Det var starten som senere førte meg inn som majoritetsaksjonær i industriselskapet Aker.

Men det er fisker jeg alltid kommer til å være. Min familie på morssiden har røtter fra landbruk og fiskeri på Fræna utenfor Molde. Trygg er båtnavn med tradisjoner i vår familie.

Dagens utgave av Trygg ble bygd og overlevert i 2007. Den er en moderne tråler på 50 fot basert på maritim spisskompetanse, men også tuftet på 1950 -talls stil og norsk båttradisjon.
 


I samarbeid med havforskningen har vi testet ut nye fangstmetoder. Vi tråler så skånsomt som mulig. Teknologien skal minimalisere skader på havbunnen, og vi sorterer reker og fisk i havet. Bifangst kan dermed holdes på et absolutt minimum.

Jeg trives som en del av fiskermiljøet. Oslofjorden er næringsrik med til tider mye fisk og reker. Ressursene har holdt seg stabile i mange år og undersøkelser gjennomført av Havforskningsinstituttet slår fast at fisk og reker holder god kvalitet.

Å gjøre noe, for å tjene noe, gir en god og meningsfylt følelse. Reker skal fanges, kokes etter Roger oppskrift,
markedsføres og selges til fornøyde kunder. Det er slik en fisker skaper indre ro og verdier. Derfor ønsker jeg også at mine barn, og spesielt de to yngste, skal få muligheten til å oppleve dette som en del av oppveksten.
 

© Mette-Elisabeth Sommerud

Video
Bilde MS Trygg 7

© Mette-Elisabeth Sommerud

Bilde MS Trygg 8

© Mette-Elisabeth Sommerud

Bilde MS Trygg 10

© Mette-Elisabeth Sommerud

Bilde MS Trygg 9

© Mette-Elisabeth Sommerud

M/S Trygg | Vollen Marina, Asker | Slemmestadveien 416, 1390 Vollen | Mobiltelefon; 468 28 969 / 926 28 700 | FerskeReker@ms-trygg.com